Leave Your Message

Forskjellen mellom profesjonelle produktdesignbedrifter og tradisjonelle designbedrifter

15.04.2024 15:03:49

Forfatter: Jingxi Industrial Design Tid: 2024-04-15
Med den kontinuerlige utviklingen av designindustrien, diversifiseres typene og posisjoneringen av designbedrifter gradvis. I dette diversifiserte designmarkedet viser profesjonelle produktdesignselskaper og tradisjonelle designselskaper åpenbare forskjeller i tjenestemodeller, designkonsepter og teknologiapplikasjoner.

auvp

Profesjonelle designfirmaer fokuserer vanligvis på et bestemt felt eller type produktdesign, for eksempel møbler, elektroniske produkter eller transport. Slike selskaper har ofte et tverrfaglig team av seniordesignere, ingeniører og markedseksperter som er godt kjent med alle aspekter av produktdesign, fra markedsundersøkelser til konseptuell design, til prototyping og testing, og kan tilby et komplett spekter av løsninger. profesjonelle tjenester. Profesjonelle produktdesignbedrifter fokuserer på innovasjon og brukeropplevelse, med sikte på å skape unike og markedskonkurransedyktige produkter for kundene.

I motsetning til dette kan tradisjonelle designselskaper være involvert i et bredere spekter av designfelt, inkludert grafisk design, interiørdesign, arkitektonisk design, etc. Slike selskaper tilbyr ofte designtjenester med fokus på visuell estetikk, med vekt på formell skjønnhet og kunstnerskap. Tradisjonelle designbedrifter har kanskje ikke samme tverrfaglige team og tekniske styrke som profesjonelle produktdesignbedrifter, så deres evner innen produktinnovasjon og markedsposisjonering er relativt begrenset.

Når det gjelder designkonsepter, legger profesjonelle produktdesignbedrifter mer oppmerksomhet til brukerforskning og markedsundersøkelser, og design med brukeren som sentrum, med sikte på å møte brukernes behov og forventninger. De bruker vanligvis tverrfaglig kunnskap som antropologi og psykologi for å få en dybdeforståelse av brukerne, slik at de kan designe produkter som er mer i tråd med brukernes bruksvaner og estetiske behov. Tradisjonelle designselskaper kan være mer oppmerksomme på skjønnheten og kunstnerskapet i design, og ta mindre hensyn til det praktiske og markedets etterspørsel etter produkter.

Når det gjelder teknologiapplikasjon, vil vi aktivt introdusere og bruke de nyeste designverktøyene og -teknologiene, som 3D-modellering, virtuell virkelighet, etc., for å forbedre designeffektiviteten og -kvaliteten. Samtidig vil de også samarbeide med avanserte produsenter og leverandører for å sikre produktoppnåelse og produksjonskvalitet. Tradisjonelle designbedrifter kan investere relativt lite i dette området og stole mer på tradisjonelle designmetoder og verktøy.

I tillegg er prosjektledelsen vanligvis mer streng og standardisert, og kan gi kundene mer effektive og systematiske tjenester. De vil opprettholde tett kommunikasjon og samarbeid med kunder, gi rettidig tilbakemelding og justere designplaner for å sikre jevn fremdrift av prosjektet. Tradisjonelle designselskaper kan være litt mangelfulle i denne forbindelse, og prosjektledelsesprosessen kan være løs og fleksibel.

Derfor er det betydelige forskjeller mellom profesjonelle produktdesignbedrifter og tradisjonelle designbedrifter når det gjelder tjenestemodeller, designkonsepter og teknologiapplikasjoner. Disse forskjellene gjør at de to typene selskaper kan ha sine egne styrker i designmarkedet og møte behovene til ulike typer kunder. Når kundene velger et designfirma, bør de ta et passende valg basert på egne behov og prosjektegenskaper.